Nu är det återigen

05.11.2018 14:25

 länge sedan jag skrev här på sidan och det har hänt en del i katteriet sedan sist.
Den otroligt varma sommaren har katterna klarat riktigt bra. Kibibi har legat inne den mesta tiden och Giganti och Nadya har tillbringat dagarna under buskarna i kattgården. Giganti har godtagit att han en blöt handduk på sig också, så även om han har väldigt mycket päls så har han sett ut att må bra.
En av Minessas kattungar, SE*Arwati’s Ami af Steve, som nu kallas Alma, stannar kvar i katteriet och  bor hos underbara foderfamiljen Nygren i Röbäck utanför Umeå. Hos familjen bor även katten Bosse, SE*Arwati’s Swala, från Kibibis första kull, Afrikanska djurkullen, och han fyllde 3 år i oktober.
 Det tog inte många dagar innan Bosse och Alma blev goda vänner och nu både busar och sover de tillsammans.
Giganti blev kastrerad i augusti så nu är både han och Kibibi glada kastrater. Tyvärr så har katter lätt att bli överviktiga i och med att de kastreras och de har både Kibibi och Giganti blivit, så vi kämpar med att få ned dem i vikt.
15-16 september avslutade vi Nadyas fina utställningssäson med utställningen i  Luleå. Hon har fått fina omdömen på alla utställningar. Då hon ställdes som junior har hon blivit EX1 på alla och som vuxen har hon fått certifikat och i Luleå blev hon Champion
Giganti har fått följa med som sällskapskatt då Nadya tycker att det är lite otäckt med utställningar och hon har känt trygghet i att ha honom med i buren.
4 oktober HCM scannades Nadya hjärta och hon har ett fint och friskt hjärta. Alla tester och prov är tagna på Nadya och allt ser bra ut. Nu väntar vi på att hennes tilltänkte ”pojkvän” SE*Sessan's Viking, ska bli fertil så ska hon paras och vi hoppas på några fina Naya/Viking små bebbar.