Lite vårkänslor här i norr

05.05.2017 13:06

Kattungehagen är övergiven av småttingarna nu sedan ett par veckor. Den har vi gjort så liten att det bara ryms matskålar och en liten sandlåda i den då vi måste ha den kvar då Benji (hunden) tycker att kattmat och kattbajs är en riktig "delikatess" Asim, Nimas och Isa sover lite varstans på nätterna nu, ex i något klösträd eller i våran säng.
Mamma Minessa är fortfarande väldigt mån om sina små, hon har alltid koll på var de är. Att ligga och snutta på Minessa är en höjdare även om det inte sker så ofta. Det hörs på långt håll då de kurrar riktigt högt vid de mysstunderna. Som tur är så är det oftast en och en som snuttar, för nu tar de riktigt stor plats, 11,5 veckor som de är nu, så det skulle bli väldigt trångt om alla 3 skulle snutta samtidigt. 

Nu har det börja var en del vårdagar här i norr, äntligen. I kattgården kan det vara riktigt varmt vissa dagar. Minepopparna har fått vara ute och leka och alla 3 tycker det är vansinnigt roligt att vara där. Det är mycket att upptäcka, nosa ,lyssna och titta på. Att (halvstorebror) Giganti tycker det är en höjdare att jaga och bli jagad av de små gör inte att de tycker det är mindre roligt att vara ute. Så fort de, speciellt Asim, hör att altandörren öppnas så kommer de springande och hoppas att de ska få ut i kattgården.
När de väl kommer in så tar det bara några minuter så sover de djup och länge.