Sista utställningen i Sverige...

22.06.2016 17:10

...innan vi åker till Trondheim i Norge, blev Uppsala kattklubbs utställning i Uppsala. Det var omkring 80 sibbar anmälda till den då det samtidigt hölls en SIB special. Många uppfödare från södra Sverige var där som man bara känner till namn men som man nu fick ett ansikte till.
Kibibi var anmäld båda dagarna men hon var inte på humör att ställas ut, så på lördag fick hon vila i utställningsburen.
Giganti fick sitt 2:a CACIB på lördag, så nu är han också stoppad i Sverige. Söndag fick båda han och Kibibi stanna i husvagnen, som vi hade förmånen att ha uppställd ca 15 m från ingången till utställningslokalen, och där trivs de superbra. Alltid något spännande att spana på i någon av fönstren.
Doris med familj kom också ner och passade samtidigt på att inviga sin nya husvagn. 
Extra roligt var det att Olga Sizova, hon var med att skriva rasstandaren för den sibiriska katten, var en av domarna. Både Giganti och Doris ställdes för henne på lördag och fick jättebra omdömen.
Doris fortsätter med sin helt fantastiska utställningkarriär. Hon är lugn och avslappnad både i buren och framme på domarbordet. Verkar inte alls tycka att det här med utställning är nåt speciellt, åtminståne inte otäckt.
På lördag fick hon EX1 av Olga Sizova och på söndag fick hon EX!, BIV och NOM av Mats Askett. Han tyckte hon var jättefin och hoppas att han ska få se mer av henne i framtiden. 
I panelen där det var 6 katter fick hon 3 röster och en skogis (vet inte vem det var) 3 röster och som tur var blev det inte någon lottning, utan domare Vladimir Isakov fick lägga den avgörande rösten och den fick Doris så hon blev BIS junior. Glädje hos oss, familjen Dahlberg och våra nära vänner inom "sibbevärlden" var obeskrivlig. Det blev högljutt i lokalen när vi skrek ut vår glädje över resultatet. Känslan var helt obeskrivlig, har nog inte förstått det riktigt ännu. Doris har ställts ut på 6 utställningar och blivit EX1 6 ggr, BIV 4 ggr, NOM 3 ggr och BIS 1 ggr. Det kan inte bli så mycket bättre. 
Tänk att det gått så bra för en kattunge ur vår första kull med vårt eget stamnamn.
Ett jättestort Tack vill jag sända till Katarina Sjöberg SE*Sibir Koshki's uppfödning för att vi fick förtroendet att köpa Kibibi och tips och råd vid val av avelshane. Ett stort Tack även till Kicki och Annika som hjälpte till att välja "rätt" kattunge som vår nya avelshona. Stort tack till Annika som tipsade oss om familjen Dahlberg i Timrå, vår fodervärdsfamilj till Doris. Ni får det allra största Tacket för att ni tar hand om Doris på bästa sätt, visar upp henne så superbra och ger oss möjligheten att hon visas upp genom att ni far på utställningar med henne.