Utställningssäsong

11.04.2016 16:28

I helgen har vi varit på säsongens första utställning har uppe i norr och den gick som vanlig av stapel här i Umeå. Katteriets alla 4 katter var anmälda båda dagarna.
Minessas humör var inte på topp, så henne ställde vi bara på lördag och då fick hon sitt första CACIB och är på väg mot IC (Internationell Champion). 
Kibibi, som ställdes för första gången på 17 månader, tyckte det var läskigt, men skötte sig ändå bra och fick slna 2 första CAC och är på väg mot CH (Champion) och tog även BIV (Bäst I Variant) på söndag
Vår cola bamsekille Giganti skötte sig också bra även om han tyckte det var långtråkigt på domarbordet och ville hellre hoppa ner på golvet och undersöka omgivningen. Även han fick sina 2 första CAC och är på väg mot CH.
Lilltjejen Doris, 6 mån som bor hos fodervärdarna Erika och Christoffer Dahlberg i Timrå, tog med sig husse och matte till Umeå och besökte och ställdes ut för första gången. Der gick superbra för henne båda dagarna och hon var så lugn och trygg i mattes famn och matte var så lugn, trots att det var utställningspremiär för henne också.
På lördag blev hon EX 1, NOM (Nominerad till panelen) och där fick hon 1 röst. Söndag blev hon EX 1, BIV och NOM och fick 2 röster i panelen. Inte bara vi närmaste som tycker hon är superfin utan även domare. Början blev väldigt bra på hennes utställningskarriär.
Vi ställde Kibibis kull, Simba (Riot), Swala (Bosse) och Twiga (Doris) i kullklass och fick en 4:e plats av 5 kullar.
I avelsklassen fick vi 30 poäng och en 2:a plats.

Helgen har varit lite hektisk men underbart roligt. Det är så roligt att träffa alla trevliga "kattmänniskor" som som vi inte träffat på hela vintern. då vi inte varit på någon utställning sedan i november.