Alma (SE*Ami af Steve från Mineste kullen)


                            Ami 3 och 10 veckor gammal
 
 Låt mig få presentera katteriets nya lilla tös med namnet SE*Arwati's Ami af Steve som föddes tisdag 17 april 2018.
 
Hon är den förstfödda i Minessas tredje och sista kull. Det blev en stor kull med 7 kattungar, 3 tjejer och 4 killar som alla var friska, fina och pigga.
Fodervärden, som Minessa nu bor hos, hann aldrig vara med när Ami gjorde sin entré. Hon hörde ett litet pipande och när hon tittade ner i bolådan så låg där en liten kattunge som pep och sprattlade.
 Ami var störst av töserna när hon föddes och bara ett par gram lättare än två av sina bröder. Vid "mjölkbaren" har hon hon kämpat och sett till att få äta sig mätt av mammas goda mjölk.

Ami var den som öppnade ögonen först, var först med att kissa på lådan och den som bröt sig ut ur kattungenhagen först, med andra ord den som har varit piggast, påhittigast och mest nyfiken. Var det någon som var ensam vaken när de övriga syskonen sov, så var det hon. Mycket spring i benen har hon haft sedan hon lärde sig gå och att sitta och mysa i knät har hon inte haft tid med.
 Ami är en trygg och orädd liten tjej, väldigt bestämd och vet vad hon vill. Hon talar om med både röst och rörelser om man gör något med henne som hon inte vill, tex att klippa klorna. 

Ganska tidigt bestämde vi att Ami skulle stanna i katteriet, men inte hemma hos oss utan hos fodervärd. Vi har haft den turen att en tidigare kattungeköpare, Christina, berättat att hon väldigt gärna skulle vilja vara fodervärd åt en hona från vårt katteri. När Ami var drygt 12 veckor var det dags för henne att flytta från mamma och syskon.
Nu bor hon i Röbäck, Umeå, hos familjen Nygren, Christina, Stefan, barnen Erik 12 år och Maja 9 år. I familjen bor även sibbekillen Bosse (SE*Arwati's Svala) 2,5 år. Deras äldre dotter Johanna, äger Bosses kullbror Riot (SE*Arwati's Simba) och de är ofta och hälsar på familjen i Röbäck.
Familjen har bestämt att hon ska kallas för Alma och hon har redan funnit sig tillrätta och håller på bli kompis med sina "storebröder".