Velvet (SE*Sessan's Black Velvet från 80-tals musik kullen)


Velvet 2 veckor        Foto: Marie Holmberg                    Velvet 10 veckor 

Velvet 14 veckor 
Visst har jag en go mage?

 

Velvet föddes som nummer 3 av 5 kattungar 14 dec 2018, i mamma SE*Sessan's Zemenes och pappa SE*Arwati's Kirims, Harrys, (från våran Kibibis 3:e kull "Kidimikullen") 1:a kull med en födelsevikt på 82 g.

Den som innehar stamnamnet SE*Sessan's är Marie Holmberg i Bergeforsen, men Velvet har vuxit upp hos Zemenes fodervärd Denise i Timrå.
Som liten tog hon på sig rollen som "mammas tös" och låg gärna i närheten av Zemene och tuttade. Det här med kattmat, annat än mammamaten, tyckte inte Velvet var någon höjdare.
Velvet var först med att kiisa själv, även om det inte kom på rätt ställe, men det gick fort för henne att komma på vad kattlådorna skulle användas till. 
Hon var lättlärd så när hon såg hur syrran Karma gjorde för att klättra ur kattungehagen så gjorde hon på samma sätt. Som den gosiga tös hon var så kunde hon springa till matte och få ligga och mysa i knät när hon smitit ur hagen.

Vi hade tittat på bilder på kullen och pratat med Marie om Velvet, men ville ändå åka ner och se och träffa henne i verkligheten. När vi äntligen kunde åka iväg och träffa henne, vädret styr mycket den här årstiden för oss nordbor, så kändes det helt rätt. Velvet var en supersöt, gosig, trygg och busig liten tös, fortfarande ingen stor flicka, men hur det blir med det får tiden utvisa. Nu började vi längta ordentligt till den dagen vi skulle få hämta hem lillgumman till Umeå.

Första dagen här hemma var lite otäck, med alla nya lukter och 3 obekanta katter som tittade på henne genom nätdörren. Det gick snabbt för Kibibi och Giganti att acceptera henne," jaha en ny katt...igen", svårare var det för Nadya som tyckte att hon var tvungen att sätta den där otäckingen på plats. Hon lät Velvet få smaka på "mjuk tass" lite då och då, Velvet gömde sig under soffan nån minut, men sedan var hon framme igen.
Nu nästa 3 veckor senare är Velvet fullt accepterad och hon och Nadya har börjat leka med varandra. Nadya tycker det är viktigt nu att ta hand om Velvet och tvättar henne ofta, men det uppskattas inte alltid av Velvet.